Search found 10 matches

by Thelaunster
17 Mar 2020, 22:18
Forum: B2X300
Topic: Part Cooling Fan
Replies: 0
Views: 94

Part Cooling Fan

My part cooling fan has bitten the dust, what are the specs of the stock model?

Is it 24v 1.0W much like the hot end cooling fan?

Thanks!
by Thelaunster
15 Feb 2020, 23:18
Forum: B2X300
Topic: [FIXED] X Stepper Driver NOK - EC51
Replies: 17
Views: 1973

Re: X Stepper Driver NOK - EC51

I too have been experiencing issues with my B2X300 frying multiple extruder stepper drives on me. I first stepper driver died mid-print. The extruder would not turn during manual extrusion mode. The TMC2130 driver had a clear burn mark where it was soldered to the chip. After sending a picture to cu...
by Thelaunster
21 Dec 2019, 04:45
Forum: B2X300
Topic: MINTEMP BED PRINTER HALTED PLEASE RESET
Replies: 1
Views: 389

MINTEMP BED PRINTER HALTED PLEASE RESET

MINTEMP BED PRINTER HALTED PLEASE RESET Hello everyone, been having this intermittent issue for the past couple of days. I have checked the wires running from the board to the bed, no visible breaks or wear. Checking the board, connections are solid and solder all looks intact. Disconnected and reco...
by Thelaunster
29 May 2019, 01:42
Forum: B2X300
Topic: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK
Replies: 6
Views: 2619

Re: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK

I was running this iteration. I have since updated the firmware and it is behaving properly.
by Thelaunster
27 May 2019, 15:45
Forum: B2X300
Topic: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK
Replies: 6
Views: 2619

Re: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK

Side Note: If your printer freezes on this screen when testing the trinamic drivers in the self test wizard, check these chips after checking your connections.
by Thelaunster
27 May 2019, 15:27
Forum: B2X300
Topic: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK
Replies: 6
Views: 2619

Re: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK

I found the culprit, looks like this chip blew a contact. (Black dot of burned solder)
I'll contact customer service. Thank you for the help!
by Thelaunster
27 May 2019, 07:07
Forum: B2X300
Topic: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK
Replies: 6
Views: 2619

Re: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK

After reading up on the other EC51 code experienced by TracyJonSargeant, I checked and rechecked the connections under the motherboard blower, the flat cables, and swapped the E0 and E1 Stepper motors plugs for testing. EC51 occurs regardless of which stepper motor is plugged in E1 during self test ...
by Thelaunster
27 May 2019, 06:44
Forum: B2X300
Topic: EC51 -Extruder Stepper 1 NOK
Replies: 6
Views: 2619

EC51 -Extruder Stepper 1 NOK

Extruder 1 on my B2X300 printer started a loud clicking sound mid-print. So I aborted the print in Cura then ran the Self-Test Wizard. Extruder 1 NOK. I triple checked the wiring, everything is correct. (It was printing well earlier) Unplugged and re-plugged the connections in question, restarted th...
by Thelaunster
24 Apr 2019, 18:39
Forum: B2X300
Topic: New Build Power Issue (US)
Replies: 2
Views: 1284

Re: New Build Power Issue (US)

I swapped in the spare fuse ( I didn't notice it at first) and now I am good to go!
Thanks! My cord works.
by Thelaunster
24 Apr 2019, 00:24
Forum: B2X300
Topic: New Build Power Issue (US)
Replies: 2
Views: 1284

New Build Power Issue (US)

Hello everyone! I don't know if the units are done by sequential serial numbers, B2X300 #306 here. Just finished building mine, but it arrived with a T4L250V Fuse and a PSU power cord terminating to an EU plug. I happen to have US spec PSU power cords at 10A 125V , but I suspect they are not working...