Page 1 of 1

Bee Prusa - no controller response when powered on

Posted: 02 Aug 2019, 15:04
by LangdonStevenson
I have recently completed the assembly of my helloBEEprusa. When powered on:
  • The fans run
  • The screen lights up
  • I get a regular beeping
But I get nothing on the screen and it doesn't respond to the control dial.
I have:
  • Gone back and checked all wiring is correct
  • Successfully uploaded the latest firmware
But no change.

I don't really know where to start with troubleshooting this, can anyone give me any pointers please?

Langdon.

Re: Bee Prusa - no controller response when powered on

Posted: 05 Aug 2019, 14:01
by DomingosRodrigues
Hello Langdon,

Sorry for the delay in approving the post, I was on vacation :)

For fast assistance please contact customer_service@beeverycreative.com

As for your problem have you adjusted the LCD contrast? There is small potentiometer on the back side of the LCD, it controls the contrast of the screen, it should be rotated left or right until the text can be read correctly read while the background is blue and not white.

Usually that is already adjusted from factory but sometimes it can get unset during shipping.

Here you can see a video of a similar LCD being adjusted for your reference.
https://www.youtube.com/watch?v=c1Pg40heQpU

Best regards
Domingos Rodrigues

Re: Bee Prusa - no controller response when powered on

Posted: 11 Aug 2019, 01:36
by LangdonStevenson
Thank you Domingos, I have emailed support as requested.

Langdon.